Mehmet fik et digitalt værktøj, der gjorde ham i stand til at holde på medarbejderne

Mehmet er restaurantchef i en af Vapianos tyske restauranter. Hans ledelsesstil bygger på at være tæt og ærlig med sine ansatte, og han er derfor interesseret i at få så meget feedback fra sine medarbejdere som muligt. Ved deres tidligere medarbejderundersøgelser oplevede han dog en meget begrænset deltagelse, hvilket gjorde det svært at være på forkant med problemer i teamet.

Med introduktionen af MoodStories har Mehmet nu fået et digitalt værktøj som garanterer anonym og frekvent feedback fra medarbejderne. Det har resulteret i, at svarprocenten er steget med mere end 50%! Den høje svarprocent, kombineret med hyppig feedback via MoodStories, har gjort Mehmet i stand til at tage fat på problemer i tide, hvilket har ført til et stort fald i personaleomsætningen. I restaurationsbranchen er personaleomsætningen generelt meget høj, og derfor er det ekstra vigtigt for Mehmet at kunne holde på sine medarbejdere. Samtidig er et fald i personaleomsætningen et udtryk for en stigning i trivslen.

MoodStories blev udrullet til flere Vapiano-restauranter

Mange Vapiano-medarbejdere bruger nu MoodStories ugentligt og nogle endda dagligt, til at bedømme deres arbejdsdag, komme med kommentarer eller rose en kollega. Med MoodStories er der implementeret en helt ny kommunikationskultur, hvor ledelsen og medarbejderne interagerer ofte – enten digitalt via appens videomodul, eller ved fysiske daglige møder. Foreslåede ændringer og feedback fra medarbejdere er nu samlet et sted, og der kan handles på dem direkte. På denne måde bliver medarbejdernes humør og meninger formidlet, før det er for sent at handle på dem, og det kan derved undgås at værdifulde medarbejdere forlader virksomheden. Medarbejderengagement er nu i fokus og et dagligt emne som restauranterne skal forholde sig til.

Om Vapiano

Vapiano er en tysk restaurantkæde, der tilbyder italiensk mad efter princippet ”fast-casual” (ingen service ved bordet), med mere end 134 restauranter fordelt på 25 lande verden over, herunder Australien, Frankrig, Spanien og Storbritannien.